søndag 14. august 2011

SPENNENDE.

Blefjell, nå nærmer høsten seg.

Har tenkt lenge att jeg skulle skrivd litt på bloggen, men det blir utsatt og utsatt. Sommeren er mer en å sitte på data`n hele dagen. Nå husker jeg ikke alt vi har gjort i sommer, men har hatt 4 uker ferie og det har vært supert. Kaiak og jeg har sykklet litt i sommer, og det med litt forskjellige utfall.... Jeg holdt i båndet hans mens vi sykklet og det gikk bra mange turer. Men en dag vi var i full fart fandt han ut att han skulle krysse foran hjulet mitt :-/ jeg plugget inn frambremsen og fikk meg en flytur over rattet og landet med hodet først i asfalten. Det var ett ekkelt smell og jeg ble nesten borte. Trafikken suste forbi, jeg kom meg på beina noe omtåket og synet var noe rart. HJELM, hva er det...Jeg fikk en liten hjernerystelse og en skikkelig lærepenge. Og stakkars Kaiak skjønnte ingenting. Så nå har jeg innvestert i springer og hjelm og nå går alt så mye bedre .:o)
Ellers fikk jeg en overraskende tlf. om Torsdagen, det var en dame som var ute etter en frier til hunden sin. Jeg har tenkt att jeg gjerne vil ha Kaiak i avl, men har ikke satt meg så nøye inn i hvordan den biten foregår. Ho var innteresert, men Kaiak er jo ikke øyelyst. Så jeg drog til Skien dyreklinikk Fredags morgen og fikk gjort det. Og gutten min hadde helt perfekte øyne. Men ettersom jeg skjønnte på ho så holdt ikke det, det måtte tas en blodprøve som skullle sendes til USA. Gen testing av prcd-pra.  Så vi gjorde det i samme slengen så da gjenstår det å vente på resultatet. Da er han vel sjekket opp nok får vi tru. Tispa hadde løpetid nå så det toget har nok gått, men det kommer vel flere ;o) Jeg får sette meg ned å lese litt om hvordan gangen i dette er, så ikke jeg er så uforberedt vist det skulle ringe en tlf. seinere.
Neste år vil vi også på Biri utstillingen, det ser så koselig ut.

Kaiak elsker bær, og her spiser han bringebær rett av busken :o)

Litt gras er heller ikke å forakte.

En av skogsturene i sommer. 

Nyt siste rest av sommeren, det skal vi!

8 kommentarer:

 1. Ja dette var spennende :) Håper dere får ett positivt svar på gen-testen. Det tok en måneds tid før vi fikk svaret, minnes jeg.
  Det var litt av en lærepenge du fikk! Godt det ikke gikk verre, tross alt. Springer er smart ;-)

  SvarSlett
 2. Himmel og hav! Enda godt det ikke gikk verre med deg, selvom det hørtes ut som om det var ille nok. Håper du er bra igjen nå. Spennende med Kaiak i avl, og spennende med pra-resultatet. Lykke til.

  SvarSlett
 3. Lurt av deg å lese litt om avl og oppdrett og avlsreglene som hannhundeier, vi har jo litt ansvar vi også ;-)

  Her er et dokument som kan være greit å lese igjennom, trykk "ladda hem":

  http://www.slk.nu/?p=43

  SvarSlett
 4. Eneste som er forandret siden dette dokumentet ble laget er akkurat dette med PRA, det kan du lese om her:

  http://www.lappizaros.se/pra.htm

  SvarSlett
 5. A + A og A + B er de parringene som er tillat på Finsk Lapphund i Norge.

  SvarSlett
 6. Godt det ikke gikk værre ja, det tok en ukes tid så var jeg bra igjen :o) Blir spennende å høre hva testen sier. Greit å vite litt Christian så takk for tipset, her skal det leses ;o)

  SvarSlett
 7. Jeg havnet forresten i en bekk når jeg syklet med 2 hunder en gang :-P

  SvarSlett
 8. Hei på dere!! Godt at det gikk bra med deg og at du nå har skaffet deg en springer og hjelm!!
  Kaiak får nok noen frier tlf senere skal du se!! Han er jo bare vakker!!
  Hvis du er nerdafor i skien en annen gang så si i fra hvis du har lyst så kan vi jo treffes!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett