onsdag 22. september 2010

EN HØSTDAG


Koselige tider vi har i møte med fyring og stearinlys. Prøvde å ta ett bilde av månen over Blefjell, men ble ikke veldig vellykket med mitt kamera. Hva med å skaffe seg ett nytt ;-)
Her kommer noen bilder....


Det har vært noen regntunge dager innimellom og da snur Kaiak på trappa og legger seg godt til rette i gangen. Og håper att været snart blir bedre så vi kan få oss en tur.


Og været blei bedre så vi tok en tur med søstra mi og Teevee. Det var kjempe deilig å trekke inn den friske høstlufta. Jeg har så å si vært sengeliggende i 14 dager med ryggsmerter, så det smakte ordentlig godt med tur i dag.


Deilig på tur :-)


To gode venner, hva skulle vi vel gjort uten??                              En kjempefin høstdag....


Stedet vi gikk til heter nedre Hvammen og her ligger det noen perler innover. Gamle steder som nå er fraflyttet, men som blir brukt til feriested.Full fart..........Hvordan kan det ha seg att hundene hele tiden skal "bite" hverandre i og rundt hodet??


Alle godt fornøyde så da vender vi snutene hjem. En koselig tur vi snart må ta igjen.
Kaiak har foresten blitt mere vandt til hestene som sin nye nabo, så nå kan han gå løs her hjemme uten å falle for fristelsen og besøke naboen ;-)


HA EN FORTSATT FIN UKE ALLE SAMMEN !!

9 kommentarer:

 1. Mange fine plasser i Hovin ;-)

  Jeg vet ikke hvorfor de biter rundt hodet:-P
  Men jeg har et teori. Hunder leker jo slik, for å lære å kunne slåss med andre hunder(om det skulle bli nødvendig, en leken hund trenger ikke være en kranglete hund). Og om man skulle slåss på alvor vil man jo sette motparten ut av spill så raskt som mulig, og da er halsen kanskje et sårbart område. Jeg ser noen ganger at de biter etter beina også, og det ville jo også hemmet motparten ganske. Og hunden som blir bitt, lærer å passe seg for angrep ;-)

  Når hunder har drakamp er det kanskje lekeformen av at de har funnet et bytte, og krangler om kjøttet ;-)

  Når hundene løper i full fart, og prøver å ta hverandre igjen er det kanskje lekeformen av å løpe ned et byttedyr ;-) Jeg må le av lapphundene, de har en fæl tendens til å bite seg fast i halen når de tar hvarandre igjen :-P Jeg ser også hvordan spessielt Nieida bruker samme taktikk sin gasellen bruker på geparden. Hun løper, og når hun hører den andre er rett bak tar hun en ekstremt rask sving og spurter den veien, hunden som ligger bak tar en mye større sving, siden den ikke var forberedt på det, og havner mye lengre bak.

  Hunder som får leke mye får godt utviklede egenskaper for å leve som ville kanskje?

  SvarSlett
 2. Morro å lese teorien din Christian jeg kan til dels være enig i den. Kaiak biter ofte Teevee i beina også, og da blir ho satt ut en stund. Tror ikke ho liker det noe særlig...Morro å se hvor kjappe de er i forhold til andre hunderaser. De har snudd seg før andre har tenkt på det. Og hopper gjerne over en stokk isteden for å gå under eller rundt :-)En lærer stadig hunden sin å kjenne og det er jo bra.

  SvarSlett
 3. Så kjapp er ikke Nalle.. Han er den trege lapphund-typen, tror jeg ;o)
  Men vi skulle gjerne vært med dere på tur, der såg det fint ut!

  SvarSlett
 4. Er vel ikke alle som er like her eller vil jeg tru ;-) Det hadde vært koselig å møtes en gang, Christian pratet om att vi måtte få til ett lapphund treff her i nærheten en gang. Og det hadde vært kjempe gøy :-D Blitt litt bedre kjent med bloggerne...

  SvarSlett
 5. Kult! Lapphundtreff rund Hovin hadde vært kjempe kjekt, eller Rukan,Rauland. Det hadde vært stas det!! Vi gleder oss stort for vi skal til Rauland i høstferien!! Håper å få masse fint vær for det er så masse flotte farger på fjelle nå på høsten!!

  Roxie er åsså veldig til å bite andre hunder i bakbeina når hun leker og så tar hun en rask vendom slik som Christian beskriver Nieida. Morro å se på for andre hunder er som regel ikke så raske i vendingen. Så Roxie blir veldig overaska når hun leker med andre fl for de er jo like raske i vendinga som hun selv. Lille Jackie hun bruker begge taktikkene, biter i bakbiena og så rundt hals,hodet.

  Veldig flotte turområder rundt hos dere!!

  Ha en flott helg!!

  SvarSlett
 6. Så idyllisk område å gå tur i! Og lekebeskrivelsene dere har her, er veldig gjenkjennelige. Emma er raskest i vendinga av lekekameratene her omkring, og Warja henger gjerne i halen hennes. Når leken har pågått en stund mellom gode venner, ender de gjerne opp klissvåte på hals og hode:)

  SvarSlett
 7. Ja det stemmer nok det Christian beskriver.Når en hund virkelig går til ANGREP er det ofte rundt halsen de biter...De å henge i halen er en typisk lapphundting jja..Embla blir sååå irritert når Mira henger seg på!...Mira er av den ekstremt kjappe typen, og det trore jeg er fordi hun dagligt leker med en islender som elsker å løpe!

  SvarSlett
 8. Ja, et lapphuntreff hadde vært morro, men jeg bor jo i Bø nå, så det blir litt vanskelig. Og har en del planer i helgene fremover... Men hadde vært gøy å fått det til :-)

  Er jo mulig å ha det vinterstid også?

  SvarSlett
 9. Hadde vært kjempe gøy, spiller vel ikke noen rolle om det er vinter :-)Vi får tenke på det.

  SvarSlett